Twitter’da rencide edici mesajların devri kapanıyor
Kullanıcıların deneyim kalitesine iyice odaklanan Twitter, bir koruma kararı daha aldı. Bundan bir hafta önce kullanıcılara bildirimleri susturma yetkisi veren sosyal medya sitesi, şimdi de hesap sahiplerini rahatsız edebilecek olan mesajları hedef aldı.
Twitter, bilinmeyen fakat direkt olarak gelen mesajların taranması işlemini bir adım daha öteye taşıyor. Rahatsız edici içeriklerin yaşattığı huzursuzluğu en düşük seviyeye çekmek isteyen sosyal medya devi, filtre sisteminin detaylarını açıkladı.
Rencide edici kelimeler listesinde yer alan herhangi bir kelimeyi veya kelimeleri içeren mesajlar, “ek mesajlar” bölümünde yer alacak. Kullanıcılara çok da yabancı olmayan bu filtreleme sisteminin bir benzerini Facebook da kullanıyor.
Bu bağlamda hesap sahipleri Twitter’ın filtrelemiş olduğu mesajları, eğer isterlerse, görebilecek. Popüler mecra, insan müdahalesine gerek kalmadan ilgili problemi ortadan kaldırmak istiyor ve bunun için çok çaba sarf ediyor.
Twitter’ın destek hesabı, istenmeyen mesajların eğlenceli olmadığını ve direkt mesajlar kutusu içerisinde bulunan ancak göz önünde bulunulması arzulanmayan mesajları hem göz önünden çekmek adına hem de zihinden silmek adına bir filtre sistemini denediğini belirtti.
Sözlü tacizlere ve siber zorbalıklara maruz kalanlar, böylesine bir uygulamanın var olmasını en çok isteyenler arasında yer alıyor. Adı henüz konmamış filtrenin özellikleri neler?
— Herkesten direkt mesaj alma özelliğini açmış olan hesaplara “mesaj istekleri” isimli bir klasör açılacak. Bütün kullanıcılardan mesaj alabilen kişiler, bu klasör aracılığı ile takip etmedikleri bir hesaptan mesaj aldıklarında o mesajı burada görecekler.
— Bir “kalite filtresi” sistemi devrede olacak. Kalite filtresi sayesinde mesaj istekleri klasöründe “düşük kaliteli” olarak tanımlanan mesajlar tamamenortadan kaldırılacak.
— Kalite filtresini kullanmayan bireyler, şüpheli mesajları göremeyecekler.
— Şüpheli mesajların ilk birkaç satırı gizlenecek ve geriye kalan satırlarda şu yazacak: “Bu mesaj gizli çünkü rahatsız edici bir içerik içeriyor olabilir.”