Kartondan bir yapay zekalı robot: Smartibot

Dünyanın ilk kendin-yap karton yapay zekalı robotu olan Smartibot; her tür malzemeyle kendi robotunuzu yapmanıza imkan veren bir kit.

Kendin-yap ve maker kültürü yükselişte. Dünya; kartonları, ambalajları değerlendirerek el işi projelere dönüştürüyor; akıllı telefonların da entegrasyonuyla robotlar, oyun konsolları üretiyor. Dünyanın ilk kendin-yap karton yapay zekalı robot Smartibot da bu akımla gayet uyumlu bir proje. Patatesten çamura, her tür malzemeyi kullanarak robotunuzu yapabiliyor, sonra parçaları yeniden kullanabiliyorsunuz.

Smartibot, akıllı telefonlarla birlikte çalışıyor. Telefonunuz uzaktan kumanda olarak çalışabiliyor ya da robotun beyni yerine kullanılabiliyor. Özel uygulaması, YOLO isimli bir yapay zeka içeriyor. Bu sayede robotunuz insan, otomobil, hayvan ve bisiklet gibi objeleri tanıyabiliyor. Hiçbir programlama yapmadan robotunuza sizi takip etmesini, kedinizi veya köpeğinizi kovalamasını ya da oyuncak arabanızın peşinden koşmasını söyleyebiliyorsunuz.

Yapay zekalı robot dışında, Smartibot’un karton parçaları ile 2 ekstra robot yapılabiliyor. Bunlardan biri Teabot. Çayınızı veya istediğiniz başka bir şeyi getiren bir tek boynuzlu at! Ayrıca istediğiniz herhangi bir şeyi ekleyerek de robotunuzu özelleştirebiliyorsunuz. Patates, LEGO, oyuncak veya aklınıza gelen bambaşka bir şey. Devreleri, motoru ve batarya kutusunu yeniden kullanıp hayal gücünüz doğrultusunda tasarımınıza ekleyebiliyorsunuz.

smartibot_bigumigu_

Karmaşık Robotlar Yapmak Mümkün

Smartibot, karmaşık robotlar inşa edebilmeniz için tasarlandığından 14 ek motor (4DC ve 10 servo) bağlayabiliyorsunuz. Bu sayede istediğiniz hemen hemen her şeyi yapabiliyorsunuz: 2 bacaklı robotlar, 4 bacaklı robotlar, robot kollar, otomobiller, üç tekerlekliler, hava yastıklı tekneler, deniz uçakları, uçaklar…

Robot konusunda bu kadar esneklik olunca bunların kontrolünde de esneklik olmaması düşünülemez tabii. Özel uygulama, robotunuza uygun kontrolleri tasarlamanıza ve herhangi bir kod yazmadan robotunuzun davranışlarını tanımlamanıza izin veriyor. Kontrol öğelerini uygulama üzerinde sürükleyerek ve hangi motorların kontrol edileceğini seçerek robotunuzu yönetebiliyorsunuz.

Smartibot 4 AA pil ile çalışıyor. Bu da evdeki oyuncakların ve 4 veya daha az AA pil ile çalışan her şeyin hack’lenmesine izin veriyor. Elektrikli oyuncaklarınızı açarak Smartibot’unuzu motorlarına bağlayabilir, böylece telefonunuzla oyuncakları kontrol edebilir ya da programlayabilirsiniz. Tabii biraz elektronik kurcalamaya hazır olmanız gerek.

Smartibot, pek çok olasılık sunan, geliştirilebilir, ek parçalarla büyüyebilir bir kit. Şu an Kickstarter üzerindeki kampanyasında, kampanya bitimine 1 aydan fazla süre kala hedef fona ulaşmış durumda. Bu da sene sonunda teslimata başlanacağı anlamına geliyor.

smartibot_bigumigu_

smartibot_bigumigu_

smartibot_bigumigu_

smartibot_bigumigu_

Görsel: Kickstarter

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/kartondan-bir-yapay-zeka-robotu-smartibot/

Monday Morning Goods No: 160

Bu Sayıda

Sony, YouTube’a film fragmanı yüklerken yanlışlıkla tüm filmi paylaştı

Dünyanın en büyük yapımcı şirketlerinden Sony Pictures, geçen yıl piyasaya çıkardığı "Khali the Killer"adlı filmin fragmanı yerine 'yanlışlıkla' tüm filmi YouTube'a yükledi. Altı saat sonra kaldırılan filmi bu süre içinde 11 bin kişi izledi.

İlk yapay zekalı giyim mağazası kullanıma açıldı

Alibaba ve Guess ortaklığıyla, yapay zekalı mağaza açıldı. Yapay zekalı mağaza, kıyafet alışverişlerini akıllı bir şekilde yapılmasını sağlayarak, teknoloji odaklı müşteri deneyimi sunuyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!