Google, görseller üzerinden alışveriş özelliğini test ediyor!

Instagram'da da mevcut olan ve son dönemde karşımıza sıkça çıkan "fotoğraf üzerinden alışveriş yapma" özelliğini şimdi de arama motoru devi Google test ediyor.

Instagram ve Snapchat gibi görselliği ön plandaki yayınların açıkça gösterdiği gibi fotoğraflar ve videolar, reklam vermek ve ürünleri doğrudan kullanıcılara satmak için oldukça önemli yöntemler olarak karşımıza çıkıyor. Instagram’da da mevcut olan ve son dönemde karşımıza sıkça çıkan “fotoğraf üzerinden alışveriş yapma” özelliğini şimdi de arama motoru devi Google test ediyor.

Google Görseller’deki sponsorlu reklamlarla, reklamverenler halihazırda müşterileri hedefleyebiliyorlar. Ancak yeni reklam biçimi, markaların görüntülerini doğrudan ürün adları ve fiyat etiketleri ile açıklamalarına olanak sağlıyor. Ürünün yanındaki etiket, “Ücretsiz alışveriş” veya “Satışta” gibi ad, fiyat ve diğer niteleyicilere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Sponsorlu bir resim içinde birden fazla öğe işaretlenebiliyor, kullanıcılar ekranda bulunan mavi etiket simgesine dokunabiliyorlar. Ayrıntıları gizlemek ve resmin tamamını görmek için sağ alt köşeye tıklamak yeterli oluyor.

Google şu anda bu yeni ekleme türünü belirli perakendecilerin bulunduğu trafiğin küçük bir yüzdesinde test ediyor. Bu modelin “Ev ofis fikirleri”, “duşakabin tasarımları” veya “soyut sanat” sorguları ile sınırlı olduğunu hatırlatalım. Daha fazla kategori ise önümüzdeki aylarda aktif edilecek.

Google’ın yeni reklam modelinin tamamen kullanılmaya başlanıp başlanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: https://webrazzi.com/2019/03/06/google-gorsel-alisveris/

Monday Morning Goods No: 195

Bu Sayıda

HAFTANIN İLHAM VEREN WEB SİTESİ

Instagram, video partisi dönemini başlatacak!

Facebook geçmişte Watch Party adını verdiği özellikle video izleme aktivitesini biraz daha sosyalleştirmeye çalışmıştı. Görünüşe göre şirket benzer bir ortak izleme özelliğini Instagram’a da getirmeyi düşünüyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!