Disney, dokunmatik duvar teknolojisi geliştirdi!

Disney, Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki araştırmacılarla birlikte “Wall ++” isimli yapay zeka destekli ve geniş ölçekli algılama sistemine sahip duvarlar geliştirdi.

Dokunmatik duvar, akıllı evlerin kontrol merkezi olabilecek özelliklere sahip. Dokunmatik duvar ile müzik, TV, pencere ve çok daha fazlası kontrol edilebilir.

Dokunmatik duvar ile akıllı evler

Carnegie Mellon Üniversitesi ve Disney Research Pittsburgh’dan araştırmacılar, dokunmaya duyarlı bir duvar geliştirdi. Araştırmacılar, bu duvarı yapabilmek için çeşitli iletken boylar ve elektrot sistemi kullandı. Elektrotları birbirine bağlamak için ise bakır ve vinil bantlar son katman olarak uygulandı.

Bu aşamalardan sonra elde edilen iletken yapıdaki duvar, dokunmayı algılayabilecek özellik kazandı. Ayrıca yapılan testlerde 1.5 MHz sinyal veren bileklik takan bir kişinin duruşunu tahmin edebildi. Elektronik cihazların ne zaman açık olduğunu ve odanın neresinde çalıştığını tespit etti.

Wall ++ isimli bu ilginç proje, kullanıcıların ışıkları açıp kapatması, kapı kilidini açması, müziği kontrol etmesi gibi işlemler için kontrol paneli bulunduruyor. Ayrıca duvar çeşitli görevler için özelleştirilebilir nitelikte.

Örneğin; kişinin duruşunu algılama özelliği, oyunlarda kullanılabilir. Benzer şekilde TV açıldığında, aydınlatma ve pencerenin durumunu ayarlama gibi görevleri yerine getirebilir. Kısacası bir akıllı evin, kontrol mekanizması olabilir.

Ancak optimizasyon için geliştirme çalışmalarının yapılması gerekiyor. Duvarın maliyetinin ise metrekare başına 21 dolar olduğu belirtiliyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/dokunmatik-duvar-yapildi

Monday Morning Goods No: 150

Bu Sayıda

HAFTANIN İLHAM VEREN WEB SİTESİ

Nvidia’nın yeni yapay zekası kısmen silinmiş görselleri onarıyor

Nvidia'dan araştırmacı Guilin Liu öndeliğindeki ekip geliştirdiği araçla derin öğrenme kullanarak görsellerde silinen alanların yeni bir yöntemle onarılmasını sağlıyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!