Milyon dolarlık bütçelere taş çıkartan yapay zeka: FakeApp

Justice League filmindeki Superman'ın CGI ile silinmesi gereken bıyığı, 300 milyon dolarlık bütçeye rağmen tam olarak silinememiş ve alay konusu olmuştu. Öyle ki, Deadpool 2 fragmında bile bu olaya gönderme yapılıyor. Son zamanlarda sıkça duyuan FakeApp isimli yapay zeka ise bunun basitçe yapılabileceğini gösteriyor.

2017’nin sonuna doğru izlediğimiz Justice League, çekimleri tamamlandıktan sonra büyük çaplı bir ‘yeniden çekim’ sürecine girmiş, yönetmen Zack Snyder’ın ayrılmasının ardından bayrağı devralan Joss Whedon (The Avengers) filmin önemli bir kısmını yeniden çekmişti. Fakat tam bu esnada Mission Impossible serisinin altıncı filminin çekimleriyle meşgul olan başrol oyuncusu Henry Cavill oradaki rolü için bıyık bırakmış, kontratındaki bir maddeden dolayı bıyığını kestirememiş ve Superman’i bıyıklı oynamak zorunda kalmıştı. Yeniden çekimlere 25 milyon dolar civarı para harcayan Warner Bros., Cavill’in bıyığını dijital ortamda silmiş, film vizyona girdikten sonra oyuncunun oldukça yapay görünen çenesi yüzünden internette alay konusu olmuştu (en son geçtiğimiz günlerde yayınlanan Deadpool 2 fragmanında kahramanımız bu olaya atıfta bulundu).

Image result for justice league mustache 900x600

Geçtiğimiz günlerde bir Reddit kullanıcısı, Cavill’in bıyıklı halinin göründüğü videoları derledi ve bir yapay zeka yazılımını oyuncunun bıyığını silebileceği şekilde eğitti. Sonuçta stüdyonun bunca zaman ve para harcadığı CGI tekniğinden daha gerçekçi görüntüler ortaya çıktı. Sonuçları aşağıdaki videoda birleştiren kullanıcı bu metodun oldukça ucuza mal olduğunu (en azından birkaç milyon dolar tutmayacağı kesin) ve sadece yarım gününü aldığını söylüyor.

Yapay zeka ile hazırlanan videolar 2018’in ilk ayına damga vurdu bile. Yine bazı Reddit kullanıcıları ünlü oyuncuların yüzlerini erotik filmlerde kullanıp gerçeğiyle ayırt edilmesi oldukça güç sonuçlara ulaşmıştı. Bir başkası da Nicolas Cage’in yüzünü çeşitli filmlere yapıştırdığı bir video hazırlamıştı.

Kaynak: https://www.wannart.com/justice-leaguede-yasanan-biyik-krizi-yapay-zeka-sayesinde-cozuldu/

Monday Morning Goods No: 139

In This Issue

RTÜK, internet yayınlarını denetlemeye hazırlanıyor

Meclise sunulan yasa ile RTÜK'ün Netflix, Youtube gibi dijital platformlara müdahale edebilmesinin ve erişimi engellemesinin önü açılıyor. Sosyal medya kullanıcıları ise bu yasanın bir sansür uygulaması olduğunu savunuyor.

Spotify müzik raporu: İstanbul’da hangi semt ne dinliyor?

Türkiye ofisini kapatmasıyla gündeme oturan Spotify, "İstanbul'da hangi semtte en çok hangi müzik dinliyor?" sorusunun cevabını hazırladığı bir raporla paylaşıyor.

Subscribe to the newsletter,
catch up with the weekly inspiration.

HEAR YE! HEAR YE!