Yapay zekanın “sihirli avatarları” sosyal medyayı ele geçirdi
Son günlerde özellikle Instagram akışı yapay zekayla oluşturulan portrelerle dolup taşıyor… Herkesin merak ettiği bu portreler, Lensa AI adlı mobil uygulamayla oluşturuluyor.
Lensa AI, uygulamaya yüklenen fotoğrafları yapay zeka teknolojisiyle avatara dönüştürüyor. Ortaya çıkan resimler ise adeta Rönesans tablosunu andırıyor. Prisma Labs’in yaratıcısı olduğu uygulama, aslında 2018’den beri aktif. Ancak Sensor Tower verilerine göre uygulama esas popülerliğini Kasım ayı sonlarında gelen “sihirli avatar’lar” özelliği sayesinde elde etti.
Bu özellik kullanıma sunulduktan sonra ABD’de Kasım ayı boyunca 2 milyon kez indirilen uygulama Aralık’ın ilk 5 gününde 4 milyon indirmeye ulaştı ve hem Apple’ın hem de Google’ın uygulama mağazalarında zirveye yerleşti. Yine Sensor Tower’ın günlük verilerine bakıldığında Lensa AI, Türkiye’de Apple kullanıcılarının son üç günde en çok indirdiği ücretli uygulama olurken, Android kullanıcılarının tercih ettiği ilk 10 uygulama arasında yer aldı.
Yapay zeka gece gündüz çalışıyor, uygulama para basıyor…
Yapay zekanın, insanların işini elinden alıp alamayacağı hala tartışma konu… Ancak bugün yapay zekanın mobil cihazlarla birlikte çoktan insanların cebine girdiği açık… Midjourney, Dall-E, Stabble Diffusion, ChatGPT ve Lens AI gibi anahtar kelimeleri resme ya da yazıya dönüştüren, sorulan sorulara yanıt veren yapay zeka uygulamaları yıl içerisinde son derece popüler hale geldi ve gerek kişisel gerekse profesyonel olarak kullanım alanı arttı. Ancak diğerlerinden farklı olarak kullanıcılar Lensa AI ile avatarlarını oluşturmak için uygulamaya para ödüyor. Yüklenen fotoğrafları yeniden işleyen uygulamaya 50 adet fotoğraf için 88, 100 adet fotoğraf için 129, 200 adet içinse 175 TL ödeme yapmak gerekiyor.